Ula i Vestfold 3.- 5. september 1999.

I henger Utenfor hytta

Fredag ettermiddag kjørte vi fra Lysaker til Ula, i underkant av to timers kjøring. Fra KEFIR var vi tre personer, Anders, Espen og Thomas. I tillegg kom det to til fra Bærum Undervannsklubb. Avtalen med værgudene hadde tydeligvis arrangøren av dykkertreffet, Larvik dykkerklubb, i boks, for været ble flott. Vi ble innkvartert i campinghytter på Ula Camping, et stille, men idyllisk sted med en flott badestrand rett ved. Båtene vi ble kjørt ut med for å dykke lå ved en brygge en snau kilometer fra campinghyttene, men en velorganisert transporttjeneste førte til at dette ikke var noe problem.

Se  Video)
På med drakta Drakta på

Fredag kveld var det tilbud om nattdykk, men mange valgte istedenfor anledningen til å bli bedre kjent. Campinghyttene var ganske nye og pene, men med enkel standard. Været gjorde at terassen utenfor ble det naturlige samlingssted, i tillegg til et felles forsamlingstelt der alle møttes for grilling lørdag kveld. Her ble også all informasjon om dykkerturer og annet satt opp.
I tillegg til nattdykket fredag, ble det arrangert to dykk lørdag og et dykk søndag. For hvert dykk ble det slått opp tre alternative dykkesteder med en beskrivelse hav man kunne se. Natur, vrak og jettegryter var blant det som stod på menyen. Dersom noen har et billig undervannskamera til salgs, kan jeg vise bilder av dette etter neste tur. Hvis ikke, må dere være med å se selv.

I båten På vei ut

For å komme til dykkestedene fantes to gummibåter og to åpne plastbåter. Draktene tok vi på i land, like greit fordi båtene ble godt lastet og nedsprøytet i sjø. Hver båt hadde en fører, som også ivaretok overflateberedskapen mens vi dykket. Disse hadde også VHF, og sikkerheten var godt ivaretatt.
Søndagen hadde i tillegg til godt vær også vesentlig mindre vind, noe som tillot en lengre tur til Rauer, en øygruppe like ved Svenner fyr. Dette ble også turens beste dykk med mange inntrykk under vann. Opplevelser som dette gjør det verd slitet med 50 kg dykkerutstyr og lange bilturer. Med et så godt arrangement som dette ble ikke så mye slit på land, og desto mer opplevelser under vann.
Bli med på neste KEFIR dykkertur!

Hovedside  Tilbake til hovedside Tilbake  Tilbake til bildeoversikt.

Copyright © Thomas Høven (2000-) All Rights Reserved